Základná škola v Lehniciach
Prihlásenie Zápis prvákov Elektronická prihláška Konzultačné hodiny učiteľov Kontakt Jedálny lístok

Navigácia

  • Ika, tika, gymnastika

    Dnes mali deti prvého stupňa zážitkovú telesnú výchovu. Na hodinách sa zúčastnil tréner gymnastiky a ukázal deťom netradičné cviky. Po kvalitnej rozcvičke si vyskúšali hrádzu, i cviky na kruhoch. Deti boli nadšené a ku koncu aj celkom vyčerpané. Napokon im porozprával o plánovanom tréningu o ktorom budeme onedlho ešte počuť.

  • Varím, varíš, varíme!

    Varím, varíš, varíme!

    Pod vedením Mgr. Ďurovičovej prebieha poobede jeden z našich skvelých činností, a to Krúžok varenia. Na krúžku sa deti učia recepty rôznych jedál, ktoré si nielen zapisujú, ale maškrty sa i vo veľkom pripravujú a ochutnávajú. Vôňa na poschodí budovy prvého stupňa často napĺňa celú chodbu. Dnes si žiaci 8.B – Hanka, Noel, Mate, Adam, Tomáš a Kevin vyskúšali asi najobľúbenejší recept všetkých čias: palacinky. Ako sa nám zverila p. učiteľka Ďurovičová: „Minuli sme kilo múky, vajíčka, mlieko, cukor a nielenže sme sa ich naučili robiť, ale aj sme sa dobre najedli.“ K palacinkám nechýbal ani poriadny domáci lekvár.

  • Zážitkové centrum vedy Aurelium

    Zážitkové centrum vedy Aurelium

    Zážitkové centrum vedy Aurelium je miesto, kde sa prelína zábava s učením. Objavovanie a experimentovanie v centre vedy je ponúkané atraktívnou a zábavnou formou pomocou hier a pokusov. Cieľom Aurelia je vzdelávať interaktívnou formou a presvedčiť tak mládež, že aj veda môže byť zábavná. Interaktívne exponáty sa venujú oblastiam ako fyzika, chémia, biológia a iným prírodným a technickým vedám.

    Centrum vo štvrtok navštívili aj naši žiaci z 5.A, 5.B a 6.A.

  • Múzeum holokaustu v Seredi 2024

    Vo štvrtok sa žiaci tried 8.A, 9.A a 9.B v sprievode Mgr. Blaščákovej, Mgr. Marczella  a Mgr. Zemaneka zúčastnili exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. Múzeum sa nachádza v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. Počas exkurzie si naši žiaci prezreli vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. 

  • Vyplácanie cestovného

    Vážení rodičia!

    Od budúceho týždňa sa začne vyplácanie cestovného za mesiace:  január 2023 až jún 2023.

    KDE? 

    V HLAVNEJ BUDOVE na 1. poschodí v kancelárii p. účtovníčky M. Horváthovej.

    KEDY?

    Od 23.  do 27. októbra!

    Denne v čase od 7:00 až do 13:45.

    PRI VÝBERE SA MÁ ZÁKONNÝ ZÁSTUPCA PREUKÁZAŤ OBČIANSKYM PREUKAZOM. 

  • Výdaj školského mlieka

    Vážení rodičia žiakov z 1.stupňa!
    Oznamujeme Vám, že v HLAVNEJ BUDOVE (od parkoviska) na Vás čaká  "októbrové" mlieko pre Vaše deti už od pondelka 23. októbra 2023.

     

    Vyzdvihnúť si ho môžete denne v čase:
    od 7:30 do 8:10 hod.
    alebo od 14:00 do 14:30 hod. (PO-PIA)

    Každý deň v tom istom čase, najneskôr do 27. októbra! 

  • OZNAM ŠKOLSKEJ KNIŽNICE

    OZNAM ŠKOLSKEJ KNIŽNICE

    Otváracie hodiny školskej knižnice v školskom roku 2023/2024 sú nasledovné:

    UTOROK: 13:20 - 13:50

    PIATOK:  9:40 - 9:55  (cez veľkú prestávku)

  • Dentálna hygiena u prvákov

    V utorok mala naša prvácka trieda 1.A návštevu zo zubnej ambulancie. Prišla k nim pani zubárka, ktorá so zaujímavou pomôckou ukázala prvákom techniku, ako sa správne umývajú zúbky. Prednáška mala nadväzovať na predošlé náučné návštevy detí už v škôlke. Správne umývanie zúbkov si deti vyskúšali a precvičovali s vlastnými kefkami. Vypočuli si náučnú rozprávku O myške a sladkosti a spolu sa učili báseň. Nakoniec boli deti odmenené vymaľovankou a tetovačkou.

  • Jabĺčkový deň v 1.A

    Jabĺčkový deň v 1.A

    🎵Červené jabĺčko v oblôčku mám🎵

    Poznáte túto pesničku?

    Dnes znela z triedy 1.A, kde mali prváčikovia svoj prvý tematický deň, a to jabĺčkový. Mali pripravené rôzne pracovné listy, na ktorých svorne dopĺňali, porovnávali, hľadali, kreslili, prepisovali a hravou formou zopakovali všetko to, čo sa už stihli od septembra naučiť.V triede celý mesiac prebiehala súťaž o Naj jabĺčko,ktorá sa tiež dnes vyhodnotila a patrične odmenila.Najprv z prinesených jabĺčok vytvorili deti písmená, ktoré už poznajú, potom sa chutné ovocie nakrájalo a s chuťou zjedlo. Detičky si mohli pochutnať aj na domácom jabĺčkovom pyré, samozrejme bez sladidiel. Veď sme si povedali, koľko veľa prospešných vitamínov obsahuje,hlavne keď si ho vieme odtrhnúť vo vlastnej záhradke. Nemohli chýbať ani príbehy o jabĺčkach. Rozprávali sme sa o ovocí, deti boli veľmi aktívne, vidieť, že majú prehľad o zdravej výžive. Deň nám ubehol veľmi rýchlo, všetci si ho užívali, pozrite si našu fotoreportáž a presvedčíte sa na vlastné oči. 

  • 8.B a 9.B v Talentcentre

    Naši žiaci druhého stupňa (8.B a 9.B) opäť navštívili Talentcentrum v Trnave. Vo veľmi príjemnom prostredí si vypočuli ďalšiu prednášku o sebapoznaní, o spoznaní svojho talentu a ako sa správne nasmerovať k úspešnej kariére. Vyplnením dotazníkov mohli zistiť o sebe, akí sú kariérový typ /či už realistický, bádateľský, sociálny, podnikateľský,.../ a aké povolania a profesijné činnosti s danou oblasťou záujmu často súvisia. Súčasťou bol aj dotazník všeobecných schopností a zručností, zameraný na matematiku, slovenský jazyk, anglický jazyk, logické myslenie či koncentráciu. Nechýbal ani dotazník špecifických schopností a zručností zameraný na pamäť, vnímanie priestoru, organizačné schopnosti, IT znalosti a reálne situácie. 

  • POZNÁVACÍ ZÁJAZD pre 7. ročník

    Vážení rodičia!

    Základná škola Lehnice organizuje poznávací zájazd:

      Salzburg - NP Berchtesgaden - Kehlsteinhaus,

    ktorý sa bude konať v termíne od 24. 6. do 25.6. 2024.

    V prípade záujmu o poznávací zájazd je potrebné si dôkladne preštudovať informácie CK FIFO s rámcovým programom zájazdu. Tento si žiaci v prípade záujmu vyzdvihnú u triednych učiteľov, ktorí Vám poskytnú prípadné ďalšie doplňujúce informácie.

     

    Zájazd je určený pre žiakov 7. ročníka ( triedy 7.A a 7.B)  počet miest je 42.

    Pedagogický dozor zabezpečia štyria učitelia ZŠ Lehnice. Vedúcou poznávacieho zájazdu 

    je Bc. Henrieta Orlíková Kovácsová.

     

             Žiak musí mať cestovný pas, alebo občiansky preukaz!

     

    *Najneskôr týždeň pred odchodom na poznávací zájad sa uskutoční rodičovské združenie, na krotom preberieme posledné pokyny na cestu.

    ** V prípade veľkého počtu prihlásených, sa budú pri výbere žiakov zohľadňovať ich výchovno-vzdelávacie výsledky a správanie. 

  • POZNÁVACÍ ZÁJAZD pre 8. a 9. ročník - JÚN 2024

    Vážení rodičia!

    Základná škola Lehnice organizuje poznávací zájazd:

      Terst - Miramare - Lago di Garda - Verona - Padova - Bolzano,

    ktorý sa bude konať v termíne od 17. 6. do 20.6. 2024.

    V prípade záujmu o poznávací zájazd je potrebné si dôkladne preštudovať informácie CK FIFO s rámcovým programom zájazdu. Tento si žiaci v prípade záujmu vyzdvihnú u triednych učiteľov, ktorí Vám poskytnú prípadné ďalšie doplňujúce informácie.

     

    Zájazd je určený pre žiakov 8. a 9. ročníka ( triedy 8.A, 8.B, 9.A a 9.B)  počet miest je 42.

    Pedagogický dozor zabezpečia štyria učitelia ZŠ Lehnice. Vedúcou poznávacieho zájazdu 

    je Bc. Henrieta Orlíková Kovácsová.

     

             Žiak musí mať cestovný pas, alebo občiansky preukaz!

     

    *Najneskôr týždeň pred odchodom na poznávací zájad sa uskutoční rodičovské združenie, na krotom preberieme posledné pokyny na cestu.

    ** V prípade veľkého počtu prihlásených, sa budú pri výbere žiakov zohľadňovať ich výchovno-vzdelávacie výsledky a správanie. 

     

  • Októbrový pozdrav z ŠKD 2024

    Školské kluby fungujú aj v tomto školskom roku naplno. Deti si okrem povinností užívajú tvorbu či pobyt na čerstvom vzduchu na našom školskom dvore, ktorý sa neustále zveľaďuje.

    Touto sériou fotiek Vám posielajú októbrový pozdrav deti zo všetkých oddelení ŠKD.

  • Sponzorský dar

    Sponzorský dar

    Čo je doma to sa ráta, a preto aj my s veľkou radosťou prijímame dary každého druhu. Za tento sponzorský dar patrí veľká vďaka pani Eve Kudryovej, mamičke Kiary Kudryovej z triedy 8.A. 

  • OZNAM O POPLATKOCH 2023/2024

    OZNAM O POPLATKOCH 2023/2024

    Vážení rodičia.

    Vytvorili sme pre Vás nový modul, vďaka ktorému od teraz nájdete všetky aktuálne poplatky daného školského roka na jednom mieste. Príslušný modul nájdete v pravej navigačnej tabuľke, ale i kliknutím SEM.


    POZOR!

    Všetky poplatky pre tento školský rok je potrebné uhradiť do 30. novembra 2023 (nevzťahuje sa na ŠKD).

     

    Výšku a termín pre odovzdanie poplatkov týkajúcich sa ŠKD nájdete tiež v module poplatky, aj TU.
     

  • Exkurzia piatakov v knižnici MKS DS

    Exkurzia piatakov v knižnici MKS DS

    Vo štvrtok 5. októbra sa naši piataci 5.A a 5.B tried zúčastnili exkurzie dva v jednom. Najprv navštívili Mestské kultúrne stredisko Benedeka Csaplára v Dunajskej Strede, kde si v knižnici okrem iného pozreli ako z blízka vyzerá 3D tlačiareň. Zúčastnili sa tu aj prednášky Centra vedecko-technických informácií. Potom sa presunuli do Žitnoostrovkého múzea Žltý kaštieľ, kde si prezreli aktuálne expozície v sprievode pracovníkov múzea. Na exkurzii ich sprevádzali Mgr. Ľudovít Horváth a Mgr. Zuzana Gondová.

  • Gazdovský dvor Náš sen Vol. 3

    Gazdovský dvor Náš sen Vol. 3

    V utorok boli na rade naši malí prváčikovia z 1.A a 1.B tried, aby zavítali na obľúbený Gazdovský dvor vo Veľkých Úľanoch. Táto exkuzria bola naozaj výnimočná, nielen pretože to bola ich prvá, ale pre niektorých to znamenalo aj prvú cestu autobusom či prvé blízke stretnutie so zvieratkami. V sprievode „gazdinej” sa deti dozvedeli veľa nového. Pani učiteľky Mgr. Szelleová a Mgr. Potisková sa s nami podelili o celú zbierku nezabudnuteľných mometov. Na exkurzii ich sprevádzali aj asistentky Melinda Štefeková a Priska Bugárová spolu s pani zdravotníčkou Julkou Bothovou.

  • Harmonogram krúžkov od októbra 2023

    Milí rodičia. Už od budúceho týždňa začína na našej škole poobedná krúžková činnosť. Zverejňujeme pre Vás presný rozpis jednotlivých krúžkov prvého aj druhého stupňa. Rozpis si môžete stiahnuť aj v súboroch: kruzky1ST.pdf a kruzky2ST.pdf

  • VÝDAJ ŠKOLSKÉHO MLIEKA

    Vážení rodičia žiakov z 1.stupňa!
    Dávame Vám na známosť, že v HLAVNEJ BUDOVE (od parkoviska) na Vás čaká  "septembrové" mlieko pre Vaše deti už od zajtra, 29. septembra 2023.

     

    Vyzdvihnúť si ho môžete v čase:
    od 7:30 do 8:10 hod.
    alebo od 14:00 do 14:30 hod.

    Každý deň v tom istom čase, najneskôr do 6. októbra! 

  • Exkurzia na Zbernom dvore Lehnice

    Dňa 22.9. v piatok sa tiredy 4.A, 6.A, 6.B, 1. a 2.ŠT zúčastnili exkurzie na Zbernom dvore Lehnice. Srevádzali ich pedagógovia: Mgr. Blaščáková, Mgr. Czaniková, Mgr. Danišová, Mgr. Horváth, PaedDr. Nagyová- Raçi; asistentka M. Zemaneková a pani zdravotníčka J. Bothová.

    Bližšie nám o exkurzii porozprávala hlavná koordinátorka Mgr. Miriam Danišová:

    "V piatok sme navštívili Zberný dvor v Lehniciach. Čakali nás pracovníci Obecného úradu, ktorí nás previedli celou prevádzkou a chodom Zberného dvora. Deti sa dozvedeli kde sa odpad vyváža (spaľovňa a skládka vo Veľkej Pake) a aké dôležité je triedenie odpadu. Pán Jozef Molnár s kolegami deťom na zbernom dvore ukázal aj drtičku odpadu i konárov. Našu exkurziu sme ukončili pri "Smetiarskom aute" kde si deti mohli pozrieť z blízka pristavenú techniku a tí odvážnejší si vyskúšali ako sa vezie na aute - samozrejme len akože. Ďakujeme touto cestou pánovi Molnárovi a jeho kolegom za sprevádzanie a zaujímavé informácie o Zbernom dvore."

strana: