Základná škola v Lehniciach
Prihlásenie Zápis prvákov Elektronická prihláška Konzultačné hodiny učiteľov Kontakt Jedálny lístok

Navigácia

  • Mikuláš v 7.A

    Mikuláš v 7.A

    7.A mala na Mikuláša o sladkosti postarané. Katarína Mazáčková potešila svojich spolužiakov vlastnoručnou sviatočnou pochúťkou.

  • Zubná hygiena u prvákov

    Dnes sme v prváckych triedach mali opäť návštevu. O tom, ako to v 1.A prebiehalo, nám porozprávala pani učiteľka Mgr. Petra Szelleová: "Zopakovali sme si,čo sme sa naučili pri jej poslednej návšteve, dnes sme sa naučili,koľko druhov zubov máme,na čo slúžia a ako pracujú.Už poznáme rezáky,ktoré režú ako nôž,očné,ktoré trhajú ako kliešte a stoličky-naše mlynčeky v ústach. Deti sledovali prezentáciu, potom si prehlbovali vedomosti  zaujímavou hrou.Nesmelo chýbať čistenie zúbkov za pomoci pesničky Umy zuby šup,šup,šup.Stretnutie sme ukončili pracovným listom, aby sme overili naše nové vedomosti.Odmenou boli perfektné nálepky.Tešíme sa na ďalšie stretnutie."

  • Koľko lásky sa zmestí do jednej krabice?

    nes končila akcia, do ktorej sa naša škola aktívne zapojila. Treba však podotknúť, že bez pomoci Vás rodičov a Vašich detí by sa nám to nepodarilo uskutočniť. Prvotným cieľom iniciatívy bolo nazbierať aspoň jednu krabicu za triedu – no napokon toho bolo oveľa viac. Napríklad naša špeciálna trieda dokázala naplniť až 7 krabíc. Pre dary prišla pani Mgr. Erika Richtáriková, aby balíky následne odovzada seniorom v Lehnickej Vitalite.

  • Divadelný november 2023

    Mesiac november prebehol pre našich žiakov v duchu divadla. Počas tohto mesiaca sme navštívili Radošínske bábkové divadlo v Bratislave až v piatich várkach. Prvé predstavenie s názvom Zbojník a Gašparko videli žiaci z 5.B, 3.B a ŠpT. Nasledoval Príbeh stien pre 4.A a 4.B, potom Vincent a víchrica pre našich najmenších z 1.A a 1.B. Maugliho si pozreli žiaci z 3.A a 3.C a napokon Budkáčik a Dubkáčik čakali na 2.A a 2.B. Väčší žiaci si po divadle spravili obchádzku domov cez Mc´Donalds.

    V prípade prváčikov išlo u viacerých navyše o prvú návštevu v divadle. Sme radi, že sme opäť obohatili deti o kultúrny zážitok.

  • Vianočné trhy 2023

    Po dlhej príprave sa v sobotu 2. decembra úspešne uskutočnili druhé Vianočné trhy v spojení Lehnických škôl a škôlky.

    Sme veľmi radi, že sme sa mohli zísť v takom hojnom počte. Ďakujeme rodičom, žiakom, pani učiteľkám, vychovávateľkám a každému, kto prispel či už výrobkom alebo pomocou k tomu aby sa táto udalosť uskutočnila. Produktov na predaj bolo naozaj neúrekom. Bolo nám potešením stráviť sobotňajšie poobedie v takejto predvianočnej nálade s takmer rodinnou atmosférou. Na krásne výrobky a pochúťky budeme ešte dlho spomínať.

  • Olympiáda v anglickom jazyku 2023

    Dňa 29. novembra sa u nás konalo školské kolo olympiády z anglického jazyka pod vedením pani učiteliek Mgr. Michaely Samarjay, Mgr. Kataríny Englerovej a Bc. Enikő Bölcskei. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách (5. až 7. ročníky v kategórii A1 a 8. až 9. ročníky v kategórii A2). Touto cestou gratulujeme našim postupujúcim do okresného kola: Emily Pronay z 5.B a Matej Bali-Jenčík z 8.A. Držíme palce a prajeme veľa úspechov.

  • ÚSPECH V 9.A

    ÚSPECH V 9.A

    Naša žiačka z 9.A sa 14. novembra zúčastnila na dni otvorených dverí na Bratislavskej Exnárke. Je to Súkromná stredná odborná škola na Exnárovej 20 v Bratislave. V rámci DOD škola každý rok žrebuje výherca spomedzi návštevníkov, ktorí absolvujú školskú prehliadku. Výherkyňou sa tento rok stala aj Vivien Záhorcová a cenu jej prišla osobne odovzdať pani Ing. Eva Šimková - zástupkyňa riaditeľky zo SSOŠ. Gratulujeme!

  • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV 2023

    Dňa 30. novembra prebehla na našej skole slávnostná imatrikulácia prvákov z tried 1.A a 1.B.

    Na tento výnimočný deň pani učiteľky pilne pripravovali prvákov, aby obstáli výzvy ktoré ku školskému životu patria. Tak ako základy počítania, si deti postupne osvojujú písanie i čítanie. Počas slávnostnej ceremónie mali možnosť žiaci preukázať svoje novo nadobudnuté vedomosti pani riaditeľke a pánovi zástupcovi. Čítali, počítali, recitovali i spievali. Po vyslovení slávnostného sľubu prvákov ich pani riaditeľka pasovala za žiakov našej školy.


    Triedu 1.A pripravovali pani triedna učiteľka Mgr. Petra Szelleová, pani asistentka Melinda Štefeková a pani vychovávateľka Helena Molnárová.


    Triedu 1.B pripravovali triedna učiteľka Mgr. Angela Potisková, pani asistentka Priska Bugárová a pani vychovávateľka Bc. Henrieta Kováčová Orlíková. 


    Veľká vďaka patrí pani učiteľke Mgr. Michaele Samarjay, ktorá darovala škole talaláre a klobúky na slávnostnú imatrikuláciu, taktiež pani Bc. Enikő Bölcskei za fotografie.

  • OZNAM

    OZNAM

    Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia, sa zajtrajšie Vianočné trhy uskutočnia v priestoroch telocvične. Každého srdečne očakávame.

  • Oznam z jedálne 

    Oznam z jedálne 

    Vážení rodičia!
    Vedúca školskej jedálne žiada rodičov, aby pri platbách cez internet alebo pri odhlásení ces sms správu zadali meno aj triedu žiaka. 

    Ďakujeme.

  • POZVÁNKA

    POZVÁNKA

    Chystáte sa na nákup vianočných darčekov?

    V sobotu dňa 2.12.2023 sa od 13:00 do 16:00 hod. koná v našom školskom areáli DRUHÝ ŠKOLSKÝ VIANOČNÝ TRH, ktorý pre Vás spoločne pripravujú: slovenská ZŠ v Lehniciach, ZŠ s VJM Rudolfa Benyovszkého a MŠ Lehnice. 

    Čaká Váspríjemná atmosféra s dobrou hudbou, chutnými dobrotami, ale aj ponuka na nákup drobných a milých vianočných darčekov. Všetkých srdečne očakávame!

     

  • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY

    Ako už isto viete skrz Vaše ratolesti, aj naša škola sa zapojila do krásnej Vianočnej výzvy, ktorou potešíme tieto Vianoce seniorov. Cieľom výzvy je naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia. Triedy prvého i druhého stupňa majú aktívnu zbierku už pár týždňov. Každá trieda sa snaží naplniť aspoň jednu krabicu, kde je treba dať: niečo sladké, slané, teplé, voňavé i niečo na zábavu. Kúsok svojho srdca do takejto krabice vložila aj Sára Potocsiová z 9.A, ktorá prispela rovno celým nádherne zabaleným darom, za čo jej patrí veľká vďaka. Týmto chceme motivovať každého, kto by sa ešte rád zapojil, aby neváhal pretože zbierka končí už v pondelok 4.12. 2023.  

  • Šarkaniáda v 1.B 2023

    Vo štvrtok 9.11. mali žiaci 1.B zábavné poobedie v školskom klube s pani Bc. Orlíkovou a pani asistentkou P. Bugárovou. Po tvorbe sa vybrali na školský dvor, a podľa slov pani vychovávateľky „ im tento krát výnimočne vietor nevadil, no naopak urobil veľa radosti a „zalietali“ si so šarkanmi“.

  • Výstava kníh z IKARU

    Výstava kníh z IKARU

    Správa pre milovníkov dobrého čítania!

    Všetkým, čo radi čítajú, pripomíname, že v miestnosti školskej klubovne (na prvom stupni oproti informatickej miestnosti) je predajná výstava kníh z vydavateľstva IKAR, na ktorej si môžete vybrať z rôznych titulov. Výstava končí 30. novembra a objednané knihy nám z vydavateľstva doručia 4. decembra 2023.

  • Národný projekt POP III

    Národný projekt „Podpora pomáhajúcich profesií 3“ je zameraný na financovanie podporných profesií v školstve, ktorý pomôže udržať pozície školských podporných tímov, pedagogických asistentov ako aj školských digitálnych koordinátorov.

    Vďaka zapojeniu sa do národného projektu „Podpora pomáhajúcich profesií 3“ pôsobí  od septembra 2023 na našej škole päť pedagogických asistentov (spolu až 7) a pokračuje v činnosti aj školský digitálny koordinátor.  

  • Výchovný koncert AMOS

    Výchovný koncert AMOS

    Vyvrcholením dvojdňového programu žiakov druhého stupňa bol výchovný koncert umeleckej agentúry Amos-Šipkovský, ktorý priniesol moderný výchovný koncert s názvom Labyrint. 

    Hudobno-vzdelávací, socio-patologický program LABYRINT je zameraný na viaceré negatívne stránky života a nástrahy, s ktorými sa žiaci stretávajú. Poukazuje na rôzne formy násilného správania a intolerancie, ako rasizmus, šikanovanie a kyberšikana.

  • Prvý SWAP hračiek

    Prvý SWAP hračiek

    Pani učiteľky v triedach celý týždeň zbierali hračky, ktoré ležali možno niekde v tmavom zákutí Vašich skriniek. Vaše deti sa však rozhodli im dať druhú šancu. Veľmi nás tešilo, že ste sa v takom hojnom počte zapojili a môžeme Vám povedať, že sa nám spoločne podarilo naozaj vyčariť nejeden úsmev. Deti, ktoré sa do zbierky zapojili, sa po skupinkách chodili pozerať na vystavené hračky a mohli si ľubovoľne vybrať jednu, ktorá sa im zapáčila. Po skončení sme vedeli potešiť drobnosťou aj deti (1.-3. ročníkov), ktoré sa tento rok nezapojili a ponúkli sme im „mačku vo vreci“. Dúfame, že sme ich tak motivovali a o rok bude mať SWAP hračiek ešte väčší úspech a zapojí sa čoraz viac študentov. Hračky, ktoré zostali, sa dostanú do rúk detí zo sociálne slabších rodín. Ďakujeme touto cestou aj za spoluprácu všetkých učiteliek, vychovávateliek i asistentiek prvého stupňa, ale aj Vám rodičom. 

     

  • Halloweenska angličtina

    Halloweenska angličtina

    Pani učiteľka Mgr. Samarjay priniesla na svoje hodiny angličtiny v stredu 25. 10. predčasný Helloween. Deti sa poriadne zabavili, hrali sa, kreslili, súťažili ale hlavne pri tom museli zapájať svoje vedomosti z cudzieho jazyka. Tematický outfit pani učiteľky, ktorým ohúrila žiakov, tiež stojí za slovo.

  • Piatková PIZZA PARTY 27.10. 2023

    Piatková PIZZA PARTY 27.10. 2023

    V triedach 3.C, 4.A , 7.A a 7.B bol piatok výnimočný nielen vďaka skrátenému vyučovaniu či rôznym  programom, ale aj pretože sa konečne dočkali dávno vytúženej odmeny. Zrejme si ešte spomínate na jarný zber papiera. Tieto triedy patrili medzi výhercov pizza party, ktorá sa pre rôzne okolnosti uskutočnila práve dnes. Ale viete ako sa hovorí, na dobré veci sa čaká.

  • Deň zdravej výživy v 3.B

    Deň zdravej výživy v 3.B

    Dňa 16. októbra je Svetový deň výživy a tak sa pani učiteľka  Mgr. Soósová rozhodla ešte v tomto mesiaci svojim žiakom spraviť tematický deň v tomto duchu. Keďže svetový deň výživy zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania sa, deti si na desiatu priniesli samé zdravé veci. Žiaci 3.B v tento deň tvorili ale aj sa učili o zdravom stravovaní.

strana: