Základná škola v Lehniciach
Prihlásenie Zápis prvákov Elektronická prihláška Konzultačné hodiny učiteľov Kontakt Jedálny lístok

Navigácia

  • FOTENIE PRVÁČIKOV v ZŠ LEHNICE

    Milí rodičia!

    FOTOGRAFOVANIE PRVÁKOV bude dňa 13. októbra 2023 o 9:00 hod.

    Cena balíčka (sady): 11€ /sada

    Sada obsahuje: 1x 15/21cm 

                                3x 13/18cm.

     

    Fotografovania sa zúčastňujú 2 fotografi - jeden dozerá na nastavenie foto techniky, osvetlenie a výsledné zábery. Druhý z dvojice pripraví scénu, upraví žiaka, usadí ho na určené miesto, komunikuje s nim. Tiež fotografovi pomáha navodiť správnu atmosféru a fotenú osobu zbaviť trémy.

    Počas fotografovania dodržiavame súčasné hygienické nariadenia, ako aj opatrenia a zvyklosti ZŠ. Fotenie prebieha vo vyčlenenej miestnosti. mKaždý jeden žiak je nasnímaný vo viacerých záberoch. Fotograf ich pred spracovaním dôsledne posúdi, a najvydarenejší z nich vyberie na finalizáciu.

    Výsledným produktom je sada 4 vytlačených fotografií (z najvydarenejšieho záberu), ktoré sú určené ako pamiatka do albumu žiaka, rodičov a starých rodičov z oboch strán. 

    Dodanie: nabalíčkované sety sú rodičom odovzdané prostredníctvom ZŠ, spravidla do 1-2 týždňov.

    Odporúčané oblečenie (postačí len vrchná časť): blúza/košeľa/svetrík/šaty/sako – všetkých príjemných farieb, ale bez vzorov, obrázkov, kvetov, kára, pásikov, rozprávkových postavičiek, smrtiek, smailíkov, či nápisov, nakoľko všetky tieto vzory fotografiu, i fotenú osobu, esteticky rušia.

     

    Viac informácií nájdete v tejto prílohe: Letacik_fotenie_prvakov_ZS_Lehnice_2023.docx

  • Európsky Deň Jazykov

    Dňa 26. septembra sa naši žiaci z 8.A a 8.B tired zúčastnili  na oslavách  Európskeho Dňa Jazykov, ktoré organizovalo gymnázium Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Na podujatie ich sprevádzala pani učiteľa Mgr. Michaela Samarjay. Ako vraví: "Na tomto jedinečnom podujatí mali žiaci možnosť vidieť  nielen žiacke prezentácie a predstavenia, ale aj ochutnať a ovoňať dobroty z krajín Európy.  Stretli sa s veľvyslancom z britskej ambasády a deň ukončili kvízom, v ktorom sa im veľmi darilo."

  • Gazdovský dvor Náš sen Vol. 2

    Gazdovský dvor Náš sen Vol. 2

    Po sychravom víkende sa naši študenti oboch špeciálnych tried mali na čo tešiť. Začiatok týždňa bol totiž pre nich výnimočný tým, že sa mohli vybrať stopami žiakov 2.A a 2.B do Pustých Úľanov. Takáto výučba sa našim deťom veľmi pozdáva. Hlavne ak po zábavnom dni dostanú aj sladké potešenie v kornútku. Sme radi, že si tento krát mohli odniesť vedomosti získané zážitkami žiaci ŠPT1 a ŠPT2. Za transfer patrí vďaka pánovi Molnárovi.

  • DIGITÁLNY ŽIAK

    Milí rodičia.

    Projekt Digitálny žiak je určený pre žiakov všetkých ZŠ a SŠ, ktorí študujú v SR.

    Nárok na príspevok 350 Eur na zakúpenie digitálneho zariadenia má žiak, ak patrí aspoň do jednej zo 4 skupín oprávnených žiadateľov a zaregistruje sa najneskôr do 29.9.2023 cez formulár na webstránke https://digitalnyziak.sk/.

    Registračný formulár nájdete aj tu 

    Cieľové skupiny:

    • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
    • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
    • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
    • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka 8-ročných študijných odborov stredných škôl

    Ak si nie ste istý, či ste oprávneným žiadateľom príspevku v niektorej z týchto skupín, môžete pri registrácii označiť aj viac skupín (nebude to považované za chybu). Posudzovatelia žiadostí budú zisťovať oprávnenosť v každej zo skupín, ktorú v žiadosti označíte. Vašou úlohou je iba vyplniť registráciuŽiadne iné doklady k žiadosti neprikladáte.

    V prípade záujmu Vám ponúkame možnosť prísť sa zaregistrovať priamo v škole v budove špeciálnych tried od 8:00 do 13:30, kde Vám radi zodpovieme aj Vaše ďalšie otázky k projektu. Otázky môžete posielať aj emailom na jutka.nagyova@gmail.com (kontaktná osoba: PaedDr. Judita Nagyová Raci).

  • Deň v TalentCentre

    Deň v TalentCentre

    TalentCenter je miestom, odkiaľ si mládež odnesie nové poznatky týkajúce sa výberu ďalšieho vzdelania ktoré ich nasmeruje k budúcemu povolaniu. Takéto TalentCentrum je aj v Trnave,  kam zavítali vo štvrtok naši študenti. Žiaci 8. A triedy boli v rámci exkurzie oboznámení s témami ohľadom kariérnej cesty, o svete práce či povolaní ale i o možnostiach výberu vhodnej školy. Pomocou dotazníkov si tiež mohli overiť svoj sebaobraz vlastných záujmov a schopností. Samozrejme cestou domov nemohla chýbať ani odmena v McDonlads.

  • Exkurzia na Gazdovskom dvore Náš sen

    Exkurzia na Gazdovskom dvore Náš sen

    Vo štvrtok sa žiaci z tried 2. A a 2. B zúčastnili netradičného vyučovania.  Keď sa už majú na hodinách prvouky učiť o zvieratách, tak teda poriadne! Navštívili tak miesto, ktoré je na to ako stvorené - Gazdovský dvor Náš sen v Pustých Úľanoch. Pozorovali vtáctvo, hydinu a iné druhy zvierat.  Dozvedeli sa množstvo zaujímavých informácií aj o tom, ako sa o ne treba správne starať. Najväčší úspech mal "kadernícky salón" pre kozičky, kde deti mali možnosť vyčesať kožúšky holandským kozičkám. Zo zábavného vyučovania vo forme exkurzie boli deti a aj pani učiteľky nadšené a obohatené o kopec skvelých zážitkov.

  • Pozdrav z prváckych ŠKD

    Malí prváčikovia si už zvykajú na nové prostredie a v školských kluboch trávia zábavné, miestami pracovné ale aj tvorivé poobedia. Srdečný pozdrav posielajú obe prvácke oddelenia pod vedením Heleny Molnárovej a Bc. Henriety Orlíkovej za pomoci asistentiek: Melindy Štefekovej a Prisky Bugárovej.

  • Zelenej škole svieti opäť zelená

    Zelenej škole svieti opäť zelená

    Dnes sa na školskom dvore uskutočnilo prvé stretnutie kolégia Zelenej školy, kde koordinátorka Mgr. Miriam Danišová privítala nových členov kolégia – prváčikov a nových členov pedagogického zboru. Našim cieľom bude naďalej bojovať spoločnými silami pre zníženie množstva komunálneho odpadu. Medzi prvotné ciele projektu patrí úplná eliminácia papiera i plastových odpadov z košov a ich správne separovanie. Smeti budeme počas školského roka vážiť, čím si vieme presne odsledovať či sa nám podarilo znížiť produkciu odpadu. V pláne je aj návšteva zberného dvora, kde si deti môžu pozrieť, ako vyzerá triedenie vo veľkom.

  • ​​​​​​​ Poďakovanie sponzorom

    Touto cestou by sme sa chceli poďakovať Kvetinárstvu Fleur v Lehniciach, ktoré sa podieľalo na zveľaďovaní a skrášľovaní školského areálu prekrásnymi kvetinami.
    Veľká vďaka patrí aj pani Georgíne Bergendyovej za nové dvere pre dievčenské a chlapčenské toalety prvého i druhého stupňa, taktiež nové dvere pre špeciálne triedy. Okrem dverí i za nové katedry a skrine do tried pre našich pedagógov.


    Je pre nás obrovskou radosťou, že ste nás svojimi darmi podporili.


    Veríme, že týmto príspevkom sa nám podarilo povzbudiť každého, kto má možnosť a chuť podporiť našu školu, aby neváhal. Dovoľte, aby sme uviedli citát od známeho anglického spisovateľa Charlesa Dickensa: "Nikto nie je na tomto svete zbytočný, kto odľahčuje bremená druhého."
    Veríme, že spoločne dokážeme pre Vaše deti vytvoriť zo školy miesto, aké si zaslúžia.

  • Konzultačné hodiny

    Konzultačné hodiny

    Milí rodičia! Zverejňujeme Vám konzultačné hodiny našich učiteľov na aktuálny školský rok. V týchto termínoch Vám budú k dispozícii vo svojich kabinetoch, či zborovniach. Prosíme Vás aby ste sa podľa možností vopred ohlásili danému učiteľovi. Presný rozpis nájdete v module Konzultačné hodiny alebo v nasledovnom súbore: Konzultacne_hodiny.pdf

  • Školský poriadok

    Každý rodič má povinnosť oboznámiť sa a dodržiavať zverejnený prerokovaný a schválený Školský poriadok Základnej školy v Lehniciach, ktorý nájdete zavesený k naštudovaniu v každej triede alebo si ho môžte preštudovať kliknutím na nasledujúci odkaz: Školský poriadok 2023/2024. Žiadam Vás, aby ste sa s obsahom oboznamili.

    Ďakujeme

  • Harmonogram triednych aktívov na prvom stupni

    Harmonogram triednych aktívov na prvom stupni

    Vážení rodičia a zákonní zástupcovia našich prvostupniarov!
    Triedne učiteľky všetkých ročníkov prvého stupňa Vás srdečne pozývajú na TRIEDNE AKTÍVY ZRPŠ (rodičovské združenie), kde získate podrobnejšie informácie o organizácii výchovno-vyučovacieho procesu na školský rok 2023/24. Aktívy sa uskutočnia v príslušných triednych učebniach v nasledovných termínoch:

     

    1.A   vo štvrtok    14.9. 2023   o 16:00     Mgr. Petra Szelleová

    1.B   vo štvrtok    14.9. 2023   o 16:00     Mgr. Angela Potisková

     

    2.A   v utorok       12.9. 2023   o 16:00    Mgr. Lenka Dupajová

    2.B   v utorok       12.9. 2023   o 16:00    Mgr. Mária Méri

     

    3.A   v pondelok   11.9. 2023   o 16:00    Mgr. Katarína Englerová

    3.B   v pondelok   18.9. 2023   o 16:00    Mgr. Edita Soósová

    3.C   v pondelok   11.9. 2023   o 16:00    Mgr. Michaela Maslišová

     

    4.A   v utorok       12.9. 2023   o 16:00    Mgr. Michaela Czaniková

    4.B   v utorok       12.9. 2023   o 16:00    Mgr. Monika Gyenesová

     

    Srdečne Vás pozývame a tešíme sa na Vás!

  • Slávnostné otvorenie školského roka

    Slávnostné otvorenie školského roka

    Septembrom končí leto, čas dovoleniek oddychu a leňošenia. Po dvojmesačnej prestávke 4.ho septembra aj naša škola opäť otvorila svoje brány. Začína sa tak nový školský rok plný povinností a zmien. Bicykle, kolobežky či kolieskové korčule si deti vymenia na dlhých desať mesiacov za knihy, zošity, perá a iné veci potrebné pri vyučovaní. Našich oddýchnutých žiakov privítala pani riaditeľka Ing. Zuzana Pálamyová slávnostným príhovorom na školskom dvore. Žiaci sa potom presunuli do školských lavíc, kde ich vítali učitelia.

    Špeciálnymi hosťami boli naši malí prváčikovia, ktorí práve začínajú novú etapu svojho života. Je to pre nich i ich rodičov veľká zmena. Väčšina je iste plná očakávaní, možno i obáv z nového a nepoznaného. Naša škola sa však snaží byť nielen miestom, kde deti prežívajú väčšinu pracovného dňa, ale chce byť aj priestorom, v ktorom sa budú cítiť dobre, slobodne a tvorivo.

    Predstavujeme Vám touto cestou žiakov tried 1.A a 1.B. a prajeme každému bezproblémový začiatok a plynulý chod školského roka v mene celého učiteľského zboru, pedagogických i nepedagogických pracovníkov školy.

  • DÔLEŽITÝ OZNAM

    DÔLEŽITÝ OZNAM

    Vážení rodičia!
    Vedenie školskej jedálne odkazuje rodičom, aby v prípade záujmu o stravovanie prihlásili svoje deti na obedy
    NAJNESKÔR 4. SEPTEMBRA (v pondelok) DO 14:00.
    Žiaci, ktorí nebudú mať odovzdanú prihlášku 4. 9. 2023, už nebudú mať nárok na obedy až do konca týždňa (čiže do 8. septembra). Všetky prihlášky odovzdané po 4. 9. 2023, nadobudnú platnosť najskôr od 11. septembra.
    Tlačivo prihlášky na stravovanie nájdete TU. 

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Milí rodičia, milé deti,

    srdečne Vás pozdravujem v mene celého kolektívu ZŠ Lehnice na prahu nového školského roka. Verím, že ste si  počas leta Vy aj Vaše deti dostatočne oddýchli a už sa tešíte do školy. Ponúkame do Vašej pozornosti informácie o organizácii vyučovania v prvých dňoch školského roka 2023-2024.

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční dňa 04.09.2023 (v pondelok) o 9:00 hod.

    Otvorenie školského roka bude SPOLOČNÉ pre všetkých žiakov školy v školskom areáli ZŠ Lehnice pri altánku a začne presne 4.9.2023 o 9:00 hod.

    Po privítacom ceremoniáli deti odchádzajú so svojimi triednymi učiteľmi do tried, kde dostanú prvé základné informácie o organizácii vyučovania na najbližšie dni.

    Poznámka:

    Keďže v tento deň budú triedni učitelia uzatvárať prihlášky žiakov do ŠKD a na stravu v ŠJ, privítame, keď žiakov z I. stupňa budú do tried sprevádzať aj ich rodičia resp. zákonní zástupcovia, aby sme spoločne tieto údaje spresnili a zároveň vybavili nevyhnutný administratívny servis. Odchod žiakov zo školy očakávame cca o 10:30 hod.

    5. septembra 2023 (utorok) – žiaci nastupujú do školy v štandardnom termíne (8:00 hod.). V triednych učebniach budú absolvovať 4 vyučovacie hodiny, počas ktorých ich triedni učitelia oboznámia s bezpečnostnými pravidlami, skontrolujú učebnicové vybavenie žiakov a odovzdajú im materiály potrebné vo vyučovacom procese (pracovné zošity, žiacka knižka, prihlasovacie údaje na školský web, rozvrh hodín a pod.).

    Poznámka:

    Od 5. septembra 2023 začínajú svoju prevádzku všetky oddelenia ŠKD. Zároveň sa od 5. septembra 2023 v školskej jedálni podáva strava pre žiakov. 

    6. septembra 2023 (STREDA) – štandardné vyučovanie podľa rozvrhu.

    Všetci sa na Vás tešíme a veríme, že nový školský rok úspešne odštartujeme.

  • TEAMBUILDING

    TEAMBUILDING

    Onedlho pre Vás opäť otvárame brány našej školy. Prázdniny pre mnohých isto nenazdajky ubehli ako mihnutie okom. Nový školský rok je neúprosne na prahu dverí a preto sme sa ako učiteľský zbor spolu s vedením a zamestnancami školy vybrali na zotavujúci výlet. Spoločné zážitky nás všetkých naplnili energiou a očakávaním pre ďalší štart. Delíme sa s Vami o naše zážitky a posielame pozdrav z nádherného Schönbrunnu.

  • Prihlasovanie na obedy 2023/2024

    Prihlasovanie na obedy 2023/2024

    Vážení rodičia!

    Oznamujeme Vám, že prihlásiť svoje dieťa na stravovanie v Školskej jedálni pri ZŠ Lehnice na školský rok 2023/2024 môžete prostredníctvom prihlášky na stravovanie, ktorú nájdete v prílohe TUVyplnenú a podpísanú prihlášku môžete odovzdať osobne v ŠJ, vedúcej jedálne v nasledujúcich termínoch:

    28. augusta 2023 v čase od 8:00 do 14:00 hod.

    30. augusta 2023 v čase od 12:00 do 18:00 hod.

    31. augusta 2023 v čase od 8:00 do 14:00 hod.

    04. septembra 2023 v čase od 8:00 do 14:00 hod.

    V mene pracovníkov ŠJ prosíme rodičov, aby podľa možnosti odovzdali prihlášku ešte v auguste, aby 4. septembra nemuseli dlho čakať v rade. 

    OBEDY v ŠJ sa začnú vydávať od utorka 5. septembra 2023.

  • Život našej školy cez prázdniny

    Život našej školy cez prázdniny

    Kým si naši študenti v plnom prúde užívajú letné prázdniny, na škole sa tiež nelení a vďaka prebiehajúcim prácam sa máme od septembra na čo tešiť. Neúnavná práca robotníkov za pomoci vedenia, ZRPŠ, údržbára a upratovačiek priniesla viditeľné premeny už teraz. Žiaci druhého stupňa majú pripravené nové moderné toalety, ale ani dekorácie zo skriniek nemôžu chýbať aby bolo naše okolie naplnené farbami prírody nabité pozitívnou energiou pre štart v novom školskom roku. Zmien sa dočkal aj školský dvor, kde sa vytvoril nový priestor so zámkovou dlažbou. Nezanedbali sme ani údržbu radiátorov za účelom zníženia energetických nákladov, tento raz  v špeciálnych triedach. Prinášame Vám čerstvý a aktuálny náhľad do zákulisia našich letných prázdnin.

  • Učebné pomôcky a potreby na školský rok 2023-2024

    Učebné pomôcky a potreby na školský rok 2023-2024

    Milí rodičia! Nový školský rok 2023-2024 sa nezadržateľne blíži a Vaše deti onedlho zasadnú do školských lavíc. Aby bol pre ne tento rok úspešný, budú pre svoju prácu potrebovať nevyhnutné základné školské pomôcky a potreby, ktoré im musíte zabezpečiť. Chápeme, že si to nevyžaduje len financie, ale aj čas, preto Vám už dnes ponúkame prehľadný zoznam toho, čo budú žiaci potrebovať. Kliknite na príslušné políčko a dozviete sa viac.

     

    Čo potrebuje prvák

    Čo potrebuje druhák

    Čo potrebuje tretiak - 3.A 

    Čo potrebuje tretiak - 3.B

    Čo potrebuje tretiak - 3.C

    Čo potrebuje štvrták

     

    Pomôcky pre žiakov 2. stupňa

    Pomôcky na VYV pre žiakov 2. stupňa

     

  • Prázdninujte s nami 5 - posledný deň

strana: