Základná škola v Lehniciach
Prihlásenie Zápis prvákov Elektronická prihláška Konzultačné hodiny učiteľov Kontakt Jedálny lístok

Navigácia

  • Vystúpenie 2.A vo Vitalite

    Pod vedením Mgr. Lenky Dupajovej sa naši žiaci z 2.A v stredu presumnuli do priestorov zariadenia pre seniorov v Lehnickej Vitalite. V rámci akcie ku dňu matiek tam predviedli svoj program, ktorým potešili nadšené obecenstvo seniorov. 

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Bublinková show

    V pondelok sa naši prvostupniari presunuli do priestorov telocvične, kde ich čakala Bublinková show. Počas show, im Mr. Bubble predviedol neuveriteľné kreácie z mydlových bublín. Predstavenie bolo plné bublín od miniatúrnych, pálivých, dymových, až po megabubliny do ktorých by ste sa hravo zmestili aj Vy. Dokonalé bublinky ohúrili našich malých divákov, ktorí sa do predstavenia mohli aj zapojiť a za zážitok sa odvďačili veľkým potleskom.

  • Botanická záhrada

    V piatok 10.mája sa žiaci 5.A, 6.A a 6.B triedy vybrali do nášho hlavného mesta. Pod vedením pani učiteliek Gondovej, Ondrejkovej a Ďurovičovej navštívili botanickú záhradu v jej plnej kráse. V botanickej záhrade Univerzity Komenského v Bratislave sa perfektne udržiava a rozširuje živočíšne rastlinstvo. Celá expozícia sa nachádza pod holým nebom, ako aj v skleníkoch. Jej územím preteká riečka Vydrica. Potom ako si žiaci užili krásne slnečné dopoludnie v prírodnom prostredí, sa mohli občerstviť a najesť v Mc Donald's.

  • Exkurzia v prírodovednom múzeu

    V utorok 6. mája sa žiaci tried 3.A, 3.C a 4.A vybrali na exkurziu do Bratislavy. Cieľom bolo prírodovedné múzum. Deti sa v sprievode pani učiteliek a vychovávateliek po prezretí expozícií presunuli autobusom do McDonald´s, kde mali zabezpečený obed.

  • Deň matiek

     „DEŇ MATIEK“ je špeciálny čas povedať našim mamám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im našu vďačnosť za všetko, čo pre nás urobili.
    V dňoch 6.-9. mája 2024 sme aj v našej škole oslávili tento krásny sviatok.

    Deti na prvom stupni mohli v poobedných hodinách predviesť všetko, čo si pre ne s pani učiteľkami dlhší čas pripravovali. Radosť aj dojatie bolo vidieť v tvárach všetkých mamičiek. V závere venovali deti mamám rôzne dary, ktoré vlastnoručne vyrábali s pani učiteľkami i vychovávateľkami.

  • McDonald´s cup a SFZ - žijeme futbalom

    McDonald´s cup a SFZ - žijeme futbalom

    McDonald´s cup

    Dňa 7. mája sa naši žiaci zúčastnili na okresnom kole futbolového turnaja "McDonalds cup" určený pre 1.- 4. ročník zákldných škôl. Žiaci zápasili v Šamoríne v sprievode pána učiteľa Mgr. Ľudovíta Horvátha a trénerov. Deti podali výborný výkon. Naše školské družstvo súťažilo s družstavami z Veľkej Paky, Zlatých Klasov, z Dunajskej Stredy a z Holíc. Prinášame Vám fotografie a výsledky zápasov ZŠ Lehnice:

    ZŠ Lehnice - V. Paka     21 : 0 
    ZŠ Lehnice - ZL. Klasy    2 : 2
    ZŠ Lehnice - D. Streda Smetanov háj  3 : 3
    ZŠ Lehnice - ZŠ Holice  6 : 0

    V okresnom kole sme umestnení na 5. mieste.

    Futbalový turnaj SFZ

    Žiaci 5. a 7. ročníka sa 9. mája 2024 zúčastnili na súťaži v malom futbale na Futbalovej akadémii v Dunajskej Strede, kde v okresnom kole po nasledujúcich výsledkoch vybojovali 10. miesto. Na turnaji bolo 18 družstiev. Gratulujeme!

    ZŠ Lehnice – ZŠ Šamorín                     0 : 8 
    ZŠ Lehnice - ZL. Klasy                          1 : 2
    ZŠ Lehnice – ZŠ. Jilemnického             2 : 2
    ZŠ Lehnice - ZŠ O. Potôň                      6 : 0
    ZŠ Lehnice – ZŠ V. Meder                     0 : 2
    ZŠ Lehnice – ZŠ Okoč                           2 : 0
    ZŠ Lehnice – ZŠ SZ. Gyula DS             2 : 3
    ZŠ Lehnice – ZŠ Gabčíkovo                  3 : 0

  • Výdaj mlieka - máj

    Výdaj školského mlieka - máj

    Vážení rodičia! Oznamujeme Vám, že v HLAVNEJ BUDOVE (od parkoviska) na Vás čaká  mlieko pre Vaše deti už od štvrtka, 9. mája.

    Vyzdvihnúť si ho môžete v čase:

    ráno od 7:30 do 8:10 hod., alebo poobede od 14:00 do 14:30 hod.

    Každý deň v tom istom čase, najneskôr však do utorka, 14. mája! 

  • Hlasovanie "Čerstvé hlavičky"

    My hlasujeme aj v nedeľu. A Vy? 

    Ak ste ešte neregistrovali, stále tak môžete urobiť. Pre Vás je to len pár klikov, ale pre deti je to celoročný prísun čerstvého ovocia a zeleniny. 

    Výzva na dnešnú nedeľu: zapojte do súťaže aj Vašich príbuzných. 


    Odkaz na stránku: jeden klik na plagát! 

  • Pracovná ponuka

     

  • Kolégium Zelenej školy

    Kolégium Zelenej školy

    V pondelok 6. mája sa uskutočnilo tohtoročné posledné kolégium Zelenej školy. Na kolégiu boli zúčastnení žiaci  informovaní o splnení cieľov a o blížiacej sa hodnotiacej návšteve, ktorú očakávame 16. mája. Podrobnosti nám bližšie zhrnula koordinátorka Mgr. Miriam Danišová:

    "Hodnotiaca návšteva zo Zelenej školy, posúdi naše  dvojročné certifikačné obdobie v projekte Zelená škola v téme: Odpady a plnenie zvolených aktivít. Cieľom hodnotiacej návštevy je oboznámenie sa s realizáciou programu na  škole a overenie jej súladu s pravidlami a metodikou. Na základe informácií z osobnej návštevy hodnotiteľkami, rozhodne Rada Zelenej školy o udelení, prípadne neudelení titulu a vlajky „Zelená škola“. Naše dva stanovené ciele sme nielen naplnili ale aj výrazne prekročili ako je uvedené v tabuľkách s grafmi. Ďakujeme za Vašu podporu a držte nám palce v hodnotení!" 

    Za grafy a tabuľky vďačíme pánovi učiteľovi Mgr. Ottovi Marczellovi, ktorý do výpočtov zapojil aj svojich žiakov na hodinách matematiky.

  • JARNÝ ZBER PAPIERA 2024

    Vedenie školy vyhlasuje JARNÝ ZBER PAPIERA,

    ktorý sa bude konať v dňoch 13. - 17.  mája 2024.

    Podmienky zberu:
     
    Zbierať budeme celý týždeň (pondelok – piatok) 
    vždy ráno od 7:00 do 8:15 a poobede od 13:00 do 15:00 hod. 

     

    Na školskom dvore budú opäť pripravené dva kontajnery, ktoré budú pristavené v areáli školy pri starej kotolni. 
    Jeden na: papier (noviny, časopisy, papierové obaly, straré knihy,...) a druhý na: kartón.

     

    Pozor!

    3 NAJLEPŠÍ ZBERATELIA (jednotlivci) a 3 NAJLEPŠIE TRIEDY na I. aj na II. stupni získajú ODMENU!. 

  • Oznam!

    Oznam!

    Pozor! Evakuovali sme základnú školu. Na školu prišiel výhražný email o umiestnení bomby v areáli. Postupovali sme podľa evakuačných plánov a pokynov polície. Školy boli políciou skontrolované. Deti sú v bezpečí.  ŠKD pokračuje v riadnom režime.

  • Výchovný koncert - Deň Zeme

    Dnes našu školu navštívili páni z agentúry Amos-Špikovský, ktorí predstavili našim žiakom prvého i druhého stupňa svoj najnovší hudobno-vzdelávací program. Kapela tento krát zaujala environmentálnym programom s názvom „VODA NAD ZLATO“, počas ktorého so žiakmi preberali tematiku vody a klimatických zmien. Okrem hudobného zážitku a náučného predstavenia, mali žiaci odpovedať na kontrolné otázky. Za správne odpovede boli samozrejme odmenení. Na záver boli vybraní traja žiaci, ktorí súťažili v separovaní odpadu - hodnotila sa nie len rýchlosť, ale i správnosť. 

    Program pre 2. stupeň.

  • Zelená škola v psom útulku

    Zelená škola v psom útulku

    V dňoch 22.4 - 25.4.2024 sme na webe našej školy vyhlásili v rámci programu „Zelenej školy“ zbierku starých diek, matracov a nepotrebného textilu, k výrobe hračiek pre psíkov. Zbierka nás veľmi milo prekvapila, veľkým záujmom zo strany rodičov aj širokej verejnosti. Podarilo sa nám vyzbierať nielen staré deky, matrace ale aj krmivo a pamlsky pre chlpatých kamarátov.

    Do akcie výroby hračiek  pre psíkov zo starých nepotrebných tričiek či handier sa zapojili aj jednotlivé triedy. Vyzbierané veci spolu s výrobkami našich žiakov sme v piatok poobede (26.4.) zaviezli miniautobusom obce do Šamorínskeho útulku:  „Mestská polícia Šamorín-odchytová stanica pre psy“.

    Za organizáciu, spoluprácu a ochotu ďakujeme všetkým zúčastneným rodičom, žiakom ale hlavne pedagogickým pracovníkom našej školy: Bc. Henriete Orlíkovej Kovácsovej, Mgr. Monike  Gyenesovej, Mgr. Petre Szelleovej, pani Ingrid Potocsiovej a koordinátorke Mgr.  Miriam Danišovej.

    Celý článok o návšteve útulku v Šamoríne nájdete TU.

    Výroba Hračiek a pelechov na krúžku Handymade, na technike v 7.B a v ŠKD 2.A.

  • Deň Zeme v 2. ŠpT

    Druhej špeciálnej triede sa okrem krásnych tvorieb podarilo pre našu planétu spraviť aj dobrý skutok. Vybrali sa do našej obce, aby ju vyčistili. Žiaci zbierali odpadky, pričom sa zároveň učili o ich triedení. Triedu navštívil aj náš žiak Maxík Kolesár, ktorý sa tiež hravým spôsobom naučil, čo to vlastne separovanie odpadu znamená. 

  • Deň Zeme

    Deň Zeme

    Deň Zeme si pripomenuli žiaci na celej škole.

    Dňa 22. apríla sa prvom stupni vyučovalo trocha inak. V triedach sa tvorilo, žiaci mali interaktívne i programové vyučovania, kedy deti pracovali na úlohách v skupinách.
    Navyše v 2.A prispeli ku Dňu Zeme aj rodičia a to rôznymi pochúťkami.
    V 1.A si deti pozreli zaujímavé video o situácii na Zemi, riešili zadania na interaktívnej tabuli a pracovných listoch. Zopakovali si vedomosti o recyklácii, kompostovaní a správnom triedení odpadu.
    Pevne veríme, že  raz z našich detí  vyrastú uvedomelí a zodpovední dospeláci.

    Programové vyučovanie v 2.A s pochúťkami.

    Projektové vyučovanie v 3.C.

    Na druhom stupni sa pri príležitosti Dňa Zeme 22.4. odštartovala výstavu žiakov II. stupňa vo vstupnej hale hlavnej budovy. Ako sa vyjadrila pani učiteľka Blaščáková, „celý svet hľadá cestu ku zrevitalizovaniu ekosystému Zeme, chceli sme v našich maľbách ukázať tie najkrajšie fragmenty prírody. Deti sa pohrali z rôznymi výtvarnými technikami a dokonca maľovali aj s kávou.“. Výsledok posúďte sami.

  • Šmolkovia

    Naši žiaci prvého stupňa (1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 3.C + žiaci špeciálnych tired) navštívili v dvoch várkach Magický svet ŠMOLKOV v Bratislave.
    Čakala ich cesta plná dobrodružstva. Najprv si v šmolko-kine pozreli dokument o autoroch  a o tom, ako vôbec vzniklo pomenovanie Šmolko (Smurf). Potom sa za pomoci máp vybrali cez čarovný les až do šmolkovskej dedinky. Deti mohli zažiť, ako sa postupne zmenšujú. Cestou stretli Tatka Šmolka a Šmolinku, navyše sa vedeli dostať aj do ich domčeka. Cestou zbierali pečiatky, ušli spod pazúrov Azraela, no napokon ich uväznil prefíkaný Gargamel. Podarilo sa im však ujsť a všetko dobre dopadlo. Deti sa mohli vyšantiť na šmykľavke a  vo "virtuálnej realite".  Za víťazstvo  ich šmolkovia odmenili diplomom a sladkou odmenou.

    26.4. 2024 3.A, 3.B a 3.C.

  • Dentálna hygiena v prvých ročníkoch

    V stredu našich prváčikov  opäť navštívila dentálna hygienička z projektu Zdravý úsmev. Deti sa dozvedeli ako Fluoridko chráni zúbky pred zubným kazom a to pomocou matematiky: baktérie + cukor = kyseliny a kyseliny + čas= zubný kaz. Znova si zopakovali poznatky z minulých stretnutí, umyli si zúbky,  naučili sa aj milú básničku a nakoniec dostali deti pexeso a vymaľovánku. Deti boli aktívne a pekne sa zapájali do aktivít. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

  • Dnes štartuje hlasovanie v súťaži "ČERSTVÉ HLAVIČKY"

    Dnes štartuje hlasovanie v súťaži "ČERSTVÉ HLAVIČKY"

    VÝZVA ADRESOVANÁ VŠETKÝM PRIAZNIVCOM NAŠEJ ŠKOLY

     Zabezpečiť deťom pravidelný prísun čerstvého ovocia a zeleniny nemusí byť pre každého rodiča jednoduché. Aj preto sa naša škola opäť prihlásila do súťažného projektu Kauflandu ČERTSVÉ HLAVIČKY, cieľom ktorého je pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí už od raného veku. Prosíme, pomôžte nám svojim hlasovaním zabezpečiť na týždennej báze pre všetkých žiakov našej školy prísun kvalitného a čerstvého ovocia alebo zeleniny na celý školský rok 2024/2025! 

    Hlasovanie bude prebiehať denne v termíne od 25. 4. 2024 do 29. 5. 2024 na ČERSTVÉ HLAVIČKY (www.cerstvehlavicky.sk/) 

    AKO NA TO? Pri prvej návšteve stránky sa musíte zaregistrovať. V každom ďalšom vstupe sa stačí už len prihlásiť. Počas registrácie budete vyzvaní na zadanie telefónneho čísla, na ktoré bude zaslaná overovacia SMS s vygenerovaným kódom. Po zadaní správneho kódu z SMS sa registrácia dokončí. Po dokončení registrácie môžete udeliť hlas našej škole. Každý hlasujúci môže hlasovať v jeden deň iba jedenkrát.

    Ďakujeme!

strana: